Coevorden – De opening van Xenos in winkelcentrum Gansehof is een feit. Met confetti en het doorknippen van een lint werd de spiksplinternieuwe winkel feestelijk geopend. Al voor de opening stonden belangstellenden te wachten, mede om de gratis hanger met bloempot voor de eerste vijftig klanten te bemachtigen.

Winkelmanager Eric Thiery verrichtte de opening van de 152ste winkel van Xenos met een reuzenschaar. Met al deze winkel is er een landelijke dekking. Eric Thiery werkt al 25 jaar voor Xenos en verhuisde enige tijd geleden naar Erm. Hij was derhalve de aangewezen persoon om winkelmanager te worden. Speciaal voor de opening was onder andere CEO Linda Keijzer aanwezig.

“We hebben een groot assortiment van woontoebehoren tot hebbedingetjes”, vertelt Thiery, “zeg maar van rolgordijn tot melkbeker. We hebben juist dingen, die anderen niet hebben. We zijn verrassend anders. Heel bijzonder is ook de foodafdeling, gericht op de wereldkeuken.” Thiery was de laatste tijd niet alleen winkelmanager, hij maakte ook deel uit van het team dat de inrichting verzorgde.

De winkel heeft momenteel zeven medewerkers, maar dat aantal wordt nog met enkele personen uitgebreid. Vol enthousiasme begroette het team de klanten.

Xenos bestaat in 2023 al vijftig jaar. Het succes begon binnen de kruideniersformule P. de Gruyter & zn., waar artikelen uit het verre oosten werden geïmporteerd. Vanuit het distributiecentrum in Waalwijk worden de winkels dagelijks bevoorraad met nieuwe producten, die overigens ook online te verkrijgen zijn.