Coevorden – Inmiddels is Wolters Juweliers aan de Friesestraat 4 overgenomen door Anita Dorgelo. Afgelopen zaterdag werd de winkel heropend en konden belangstellenden de veranderingen bekijken. Dat gebeurde in groten getale.

Wat niet is veranderd, is de naam en ook de groep medewerkers is gebleven. Zij zijn er nog steeds de vertrouwde gezichten en blijft de service bestaan. Na vele jaren besloten Tjardi Bijen-Wolters en haar broer Aart te stoppen met de zaak, die 67 jaar geleden werd opgericht door hun ouders. De vestiging in Emmen blijft in handen van broer Gert.

Anita Dorgelo werkt al sinds 2008 in de zaak. “In het begin deed ik vooral de financiën, maar gaandeweg -zeker toen de overnameplannen concreet werden- werkte Anita steeds meer in de winkel.

Na de laatste werkdag van Aart en Tjardi op zaterdag 11 juni ging de winkel een week dicht. “We zijn daarna meteen volop aan de slag gegaan. Anita somt op: “We hebben de balans opgemaakt en alle spullen uit de winkel gehaald. De pui is geschuurd en geschilderd. Ook van binnen is geschilderd en is de vloerbedekking vervangen door een nieuwe vloer. Verder kwamen er nieuwe tafels en stoelen in de winkel.”

Aan het assortiment werden drie merken toegevoegd: gouden sieraden van Jackie, speciaal voor kinderen Lapetra met onder andere kettinkjes en oorknopjes en een nieuwe collectie horloges. De bekende en vertrouwde merken zijn allemaal gebleven.

“En na alle veranderingen konden we afgelopen zaterdag weer open. We hebben de veranderingen met z’n allen bewerkstelligd en ik ben reuze trots op de inzet van iedereen!”

Eigen foto: de groep medewerkers, geheel links staat Anita Dorgelo.