Coevorden – Zojuist zijn de winnaars van de Coevorder Sportverkiezing 2022 bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond in Hof van Coevorden. Tennisser Max Houkes, ruiter Hester Bischot, voetballer Noa Altena en twee dansteams van In2Dance kregen de meeste stemmen en zijn daarmee direct genomineerd voor het Sportgala Drenthe op 6 maart.

Wethouder Joop Slomp: “Vanavond stond sport in de schijnwerpers. Ik vind het geweldig dat er, zowel in onze dorpen als in de stad, zoveel sporten beoefend worden. Van topsportniveau tot de recreanten, sport is er voor iedereen.”

Sportman Max Houkes

De concurrenten van winnaar Max Houkes waren touwtrekker Thomas Vroege en voetballer Marijn Verdoold. Houkes heeft enorme stappen gemaakt op de ATP-lijst en is nu nummer 329 van de wereld. Hij heeft veel prestaties geleverd, zoals het winnen van een toernooi in Oldenzaal, Peru en Casablanca. Hij werd, vanwege sportieve verplichtingen, vertegenwoordigd door zijn trotse vader.

Sportvrouw Hester Bischot

In de categorie sportvrouw ging Hester Bischot er met de winst vandoor. Samen met touwtrekker Chantal Gerth was zij genomineerd in de categorie sportvrouw. Bischot is in november Europees kampioen dressuur geworden bij de Iberische Masters op level 6, het hoogste level. Dit is een wedstrijd voor de bijzondere paardenrassen: de Spaanse PRE en de Portugese Lusitano’s.

Sporttalent Noa Altena

In de categorie sporttalent kon gestemd worden op voetballer Noa Altena, judoka Renske Eijsink en ruiter Marije Hiemstra. Voetballer Noa Altena kreeg de meeste stemmen. Noa voetbalt al zeker twee seizoenen voor de Noord-Oost selectie van de KNVB. Daarnaast is zij vorig jaar doorgedrongen tot de landelijke selectie van de JO14. Ook dit jaar is ze weer uitgenodigd voor de landelijke selectie van JO15. Met haar Raptim team jo-13 werd ze kampioen. Daarnaast heeft ze vorig seizoen een belangrijke bijdrage geleverd aan de promotie van het team JO13-1 van v.v. Raptim naar de 2e divisie.

Sportploeg In2Dance

Twee dansteams van In2Dance wonnen de sportverkiezing. Zij waren samen met voetbalteam VV Sleen 1 en het Voltige Zuidenveld 1 genomineerd in de categorie sportploeg. Het Jazzteam en No Name hebben zich geplaatst voor het WK Dance Worlds 2023 in Orlando. In de finale van de Elite Cheerleading Championship eindigde het jazzteam op de derde plek en was daarmee het best geplaatste team van Nederland. No Name heeft zich tijdens het EK Elite championship geplaatst als best NL team en wonnen opnieuw een WK ticket.

Coevorder Sportverkiezing

In december konden inwoners van de gemeente Coevorden hun sporthelden nomineren. Een jury bestaande uit een buurtsportcoach, wethouder, sporttalent van 2021 en een medewerker van Sport Drenthe heeft de lijst met genomineerden vastgesteld.

Mooie avond

De presentatie van de avond was in handen van voormalig wielrenner Marijn de Vries. Streekomroep ZO!34 deed liveverslag van deze avond. Dit verslag komt nog op de website van de omroep. Via de rode loper kwamen de genomineerden en hun gasten Hof van Coevorden binnen waar zij meteen een hindernis moesten nemen. In de zaal werd door middel van filmpjes een terugblik gegeven op de Nationale Sportweek, waarin vele activiteiten waren en sporthelden werden bezocht.

Dylan Czarkowski uit Coevorden, sporttalent van vorig jaar, was de eerste gast. De motorcoureur levert nog steeds prima prestaties en is inmiddels doorgeschoven naar mondiaal niveau. Er waren diverse interviews en optredens tussen de bedrijven door. Zo gaven Home Dance Company, Hart op Tempo, Twirlteam Dynamix en de wielrenners Henk Hazelaar en Martin Grummel demonstraties. Allen zijn fanatieke sporters op allerlei niveaus. Jeffrey Veltink van Scholten Cycling uit Dalen zorgde voor de voorzieningen voor de wielrenners, die als het ware de Vamberg beklommen. Verder hield Marijn de Vries een kort interview met Alieke Wijnholds van de gemeente Coevorden over het EK Wielrennen, dat in september in Drenthe plaatsvindt en waarin ook Coevorden een prominente rol speelt.

Onder de foto’s staan filmpjes. De beelden, die tijdens de verkiezingsavond zijn getoond, zijn hier nog te bekijken.