Coevorden – De Wilhelminaschool vierde vandaag het 125-jarig bestaan. De hele dag was er een programma voor de leerlingen. Halverwege de middag gaven de leerlingen een voorstelling voor hun ouders en andere familieleden.

Daarbij was ook burgemeester Renze Bergsma aanwezig. Vele kinderen wilden wel met hem op de foto. Hij vroeg aan de kinderen waarom vandaag feest werd gevierd. Een leerling antwoordde: “Omdat de school superoud is.” Dat beaamde de burgemeester, want de Wilhelminaschool -zo zei hij- is de oudste school van Coevorden. Daarna onthulde hij samen met twee kinderen van de school het nieuwe logo. Dat krijgt een plek op de gevel. De kinderen kregen allemaal een tasje met daarop het logo.

De eerste steen van de school werd gelegd in 1898 nabij de katholieke school aan de Wilhelminasingel. Een jaar later ging de school open. In 1965 volgde een verhuizing naar de Van Ewijcklaan in Lootuinen. In augustus 2014, dus alweer tien jaar geleden, verhuisde de school naar de Brede School SOM.