Coevorden/regio – Het Oranje Fonds houdt op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet. Het is daarmee de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Honderden inwoners uit dorpen en wijken van de gemeente Coevorden doen mee met de actie. Zo zijn er nu reeds 35 klussen in Aalden, Coevorden, Dalerpeel, Dalerveen, Diphoorn, Geesbrug, Holsloot, Noord-Sleen, Oosterhesselen, Steenwijksmoer, Wachtum, Zweeloo en Zwinderen. Het complete overzicht is HIER te vinden.

Wethouder Joop Brink moedigt inwoners van Coevorden aan om mee te doen aan NLdoet: “Veel inwoners van Coevorden zetten zich op allerlei gebieden vrijwillig maatschappelijk in. Hierdoor is er in onze gemeente heel veel extra mogelijk. NLdoet is een mooie gelegenheid om dat extra in de schijnwerpers te zetten. En te laten zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen!”

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Maatschappelijk Welzijn Coevorden geeft graag bekendheid aan alle vrijwilligersinitiatieven in de gemeente Coevorden. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn.