Coevorden – De heer S.P. (Siem) Schouten, 81 jaar, en mevrouw I.R.M. (Isabella) Schouten-de Lely, 82 jaar, waren afgelopen dinsdag 60 jaar getrouwd. Burgemeester Renze Bergsma ging donderdagochtend bij hen op bezoek om het paar te feliciteren.

Het werd een geanimeerd gesprek aan de keukentafel. Siem Schouten is geboren en getogen in Alkmaar, Isabella de Lely zag het levenslicht in Zwanenburg. Daar groeide zij ook op. Na hun huwelijk verhuisden zij naar Nuenen waar hun drie zoons zijn geboren. Schouten werkte eerste bij Philips en stapte later over naar de Nutsbedrijven NRE in Eindhoven, waar hij de leiding kreeg over de verkoop. Mevrouw Schouten wijdde zich eerst aan hun drie kinderen, maar al snel zocht ook zij een baan en kwam bij een technisch bedrijf. Zij was er de spil van de administratie en verrichtte allerhande werkzaamheden.

Na een lange periode van hard werken ging het paar op zoek naar een droomhuis. Dat was in Nuenen en omgeving niet te vinden, dus mevrouw Schouten ging verderop in het land zoeken. Zij kwam in haar zoektocht terecht in Coevorden waar toen net de wijk Klinkenvlier in aanbouw was. Zij voerde een heel prettig gesprek met de gemeente en de heer en mevrouw Schouten gingen eens kijken in Coevorden. Zij waren meteen verkocht. Zo streken zij ruim twintig jaar geleden neer in Klinkenvlier, waar zij met ongelooflijk veel plezier wonen. Gezien de voortschrijdende leeftijd gaat het paar nu verhuizen naar een fraaie plek in de binnenstad, al gaat het verlaten van de huidige plek met pijn in het hart. Zij willen Coevorden niet meer uit.

De heer en mevrouw Schouten zijn ongelooflijk trots op hun drie zoons, die allemaal goede banen hebben, en hun inmiddels zes kleinkinderen. Het huwelijksfeest werd gedurende drie dagen met de hele familie gevierd op Callantsoog.