Zweeloo – Vandaag, zondag 25 augustus, werd op locatie in Zweeloo druk gerepeteerd voor het muziektheaterstuk ‘De Vlinderprinses’. ‘s Ochtends werden nog de puntjes op de i gezet, ‘s middags werd het complete stuk uitgevoerd.

De uitvoeringen naderen met rasse schreden: van dinsdag 3 tot en met zondag 8 september is het zover. Op maandag 2 september is er een try-out.

Kaartverkoop gaat snel

“Wie nog kaarten wil om dit bijzondere spektakel mee te maken, moet snel zijn”, aldus Harm Dijkstra, een van de initiatiefnemers. Het aantal kaarten is nog zeer beperkt. Er zijn zelfs al avonden compleet uitverkocht. Kaarten zijn te bestellen via de website van De Vlinderprinses.

Geraakt

De uitvoeringen vinden plaats aan de Stegenwantsweg in Zweeloo met uitzicht op het kerkje van Zweeloo en in de nabijheid van de vindplaats van de Prinses van Zweeloo. “Het is een drukke periode”, vertelt Dijkstra. “We hebben deze week al vijfmaal gerepeteerd. En nog word ik elke keer geraakt door de prachtige zang en muziek. Alle emoties zitten erin.”

De initiatiefnemers en bestuursleden van stichting Ter Klinke voor deze nieuwe productie zijn Marjan Baas, Harm Dijkstra, Gerrit Hegen, Jan Kruimink en Anne Schepers.

Tweehonderd medewerkenden

Martijje Lubbers uit Rolde, zangeres, songwriter en producent, speelt de hoofdrol. Bovendien doet zij samen met Carina Vinke de coaching voor de zangers van ‘De Vlinderprinses’. Er doen ruim 140 zangers en toneelspelers mee, de hele fanfare van muziekvereniging Excelsior uit Oosterhesselen, andere muzikanten en een popband verzorgen de muzikale leiding. In totaal komt het aantal medewerkenden wel op ruim tweehonderd uit.

Meer informatie staat op www.vlinderprinses.nl, de Facebookpagina en Instagram.

Zie ook:

Muziektheater De Vlinderprinses: een productie van formaat

De Vlinderprinses nadert met rasse schreden