Regio – Komende zaterdag, 27 augustus, is het Drentse Molendag. In de gemeente Coevorden doen zes van de zeven molens mee. Molen Albertdina in Noord-Sleen kampt met wat technische mankementen en haakt daarom dit jaar helaas af.

Jan Pol

De heer Van der Putte uit Schoonebeek demonstreert die dag vanaf 10.00 uur een aantal oude machines, waaronder een amandelmachine, bij museummolen Jan Pol. Deze molen aan de Molenwijk is geopend van 10.00 tot 16.30 uur. Tussen 13.00 en 13.30 uur start een mini-molen-toertocht langs molen Jan Pol en molen De Bente in Dalen en molen De Hoop in Wachtum. In elke molen krijgen de deelnemers twee opdrachten én wat lekkers. Ook onderweg zijn er enkele opdrachten. De fietstocht is redelijk kort, dus families zijn welkom. Na afloop staat een heerlijke pannenkoek van molenbakker Henk Assen. De muziek wordt verzorgd door ‘Sweelpopster’ Jurgen Nijenbanning uit Dalen.

De Bente

Molen De Bente aan De Bente 40 in Dalen is geopend van 10.30 tot 17.00 uur. In de molenwinkel is er meelverkoop (cake/koekmixen, pannenkoekenmeel) en bezoekers kunnen een warm drankje met Drentse krentenwegge of cake nuttigen. Bakkerij De Loods uit Coevorden bakt en verkoopt voor deze gelegenheid desemmolensteenbroden. Ook verkoopt de bakkerij streekkoeken en cakes. Bij voldoende wind draait de molen en geven de molenaars rondleidingen. De entree is gratis.

De Arend

Molen De Arend aan de Krimweg 58 is geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Bij voldoende wind draaien de wieken. De molenaars verzorgen rondleidingen.

Andere molens

De andere molens, die geopend zijn, zijn: Aalden, Jantina Hellingmolen, Molenwijk 13, 10.00-16.00 uur, verkoop van meelproducten; Sleen, De Hoop, Drostenstraat 16, 10.00-17.00 uur; Wachtum, De Hoop, Middendorp 4, 10.30-16.00 uur.

Een bezoek aan de molens kan worden gecombineerd met een mooie fietstocht:

Fietsroutes langs molens in Drenthe