Schoonoord – Bij de Burgemeester S.J. van Royenschool in Schoonoord kreeg wethouder Joop Brink maandagochtend een fraai ‘Gebakjesboek’ uit handen van leerkracht Gonda Slüter van groep 7/8.

De recepten in het boekje zijn afkomstig van de leerlingen van de groepen 7 en 8 op basis van de recepten van mevrouw Van Heiden Reinestein uit het Drents Archief. Het boekje is tot stand gekomen met financiële steun van de gemeente Coevorden in het kader van het stimuleringsprogramma ‘Gezond in Coevorden’.

Vorig jaar kreeg Brink reeds een receptenboekje van de kinderen van de twee basisscholen in Schoonoord. “Dat was fantastisch. Enthousiaste kinderen die bezig zijn met gezondheid en nadenken over wat je eet en waar dat eten vandaan komt!” zo schrijft de wethouder in het voorwoord. “Dit jaar hebben jullie er ook nog eens een feestelijk tintje aan gegeven door met gebak aan de slag te gaan.”

Het boekje ligt bij de balie van openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord. “Dit project draagt hierdoor bij aan een gezondere gemeente Coevorden en daarom kwam het in aanmerking voor subsidie uit het stimuleringsprogramma Gezond in Coevorden.

In het boekje komt eerst de historie van Van Heiden Reinestein en het bakken aan bod. Het boekwerkje is zeer fraai uitgevoerd in historische stijl. Willem Vugteveen, ook aanwezig bij de uitreiking, maakte de teksten.

Het boekwerkje is HIER te bekijken.

Gebakjesboek