Coevorden – Het toeval wilde, dat juist voor zaterdagavond 5 juni een besloten optreden van Margriet Sjoerdsma en haar muzikanten voor Rotaryclub Coevorden gepland stond. Aanvankelijk was het de vraag of en hoe dat kon doorgaan. Maar: de regels werden verruimd en zo was het zaterdagavond een waar feestje in De Fabriek van Theater Hofpoort. Uiteraard werden de geldende coronamaatregelen in acht genomen.

Directeur/programmeur Saskia Kluwen opende vol enthousiasme de avond na een periode vol onzekerheid en het steeds maar inspelen op de situatie rond de coronacrisis. Het werd een prachtige muzikale avond, waarop de Rotaryleden en hun partners genoten van het optreden van Margriet Sjoerdsma, Cord Heineking (bas) en Sander de Bie (pianist/gitarist). “En voor ons is het de eerste keer in lange tijd dat we weer voor echte mensen van vlees en bloed mogen spelen”, lachte Margriet. Voor alle andere betrokkenen van Theater Hofpoort was het eveneens een feestje.

De afgelopen jaren werd Margriet vooral bekend door haar ‘A Tribute to Eva Cassidy’. Natuurlijk zong zij enige nummers van dit project, maar ook kwam nieuw werk aan bod. Noorwegen is hét vakantieland voor Margriet en zij schreef daar heel wat liedjes.

Hoofdfoto: Gertjan Keen; portretfoto: Rudi Huisman (de Hoffotograaf!); overige foto’s Esselien de Groot.