Coevorden – Metal Front Coevorden (MFC) opent het nieuwe jaar op zaterdag 18 januari met een avond gevuld met folkrock, ska, punk, blues en reggae. De optredende band zijn 12. AM uit Klazienaveen en Emmen en The Shakedown 8 uit Lelystad. Voor de liefhebbers van Ierse en exotische tunes valt er wat te beleven in het podium aan de Monierweg.

The Shakedown 8

The Shakedown 8 de hoofdact. Deze band laat zich niet in een hokje plaatsen. In de kern huist een strakke achtergrondbeat, bestaande uit drums, een zware pompende bas en een feestelijke ritmegitaar, vergezeld door orgel, piano, accordeons en zang. De band blinkt uit door melodische, uptempo en catchy songs.

12. AM

De band 12. AM bijt het spits af. De band speelt een energieke mix van opzwepende en modern rock en voor invloeden uit folkmuziek draaien de muzikanten hun hand ook niet om. Met een duidelijke passie voor rock en een ruime hoeveelheid eigen muziek op zak is na twee singles hun debuut-cd verschenen: ‘It’s just a matter of time’. Na optredens op Sweelpop, RundeRock en Folk veur Volk an de Gruppe’ speelt de band voor de tweede keer bij MFC.

MFC aan de Monierweg opent de deur om 21.00 uur, de eerste band begint om 22.00 uur.

Veel meer informatie en links naar foto’s en video’s staan op de website van MFC:

Foto The Shakedown 8: Bram Heeren. Foto 12. AM: Danny de Roo.