Aalden – Afgelopen woensdag verraste mevrouw Alie Jassies basisschool De Smeltkroes met een aantal zaaisetjes met bijenmengsel. Dat past goed bij het vorig jaar gerealiseerde bijenhotel bij de school.

Alie en haar man hadden vanwege hun huwelijk in 2019 een mooi feest gepland in maart 2020. Dit jaar werd haar man 76 jaar en zij werd 67. Omdat Alie altijd bezig is met de natuur (vogels, insecten en tuinieren) wilden zij hun gasten als bedankje een zaaisetje met bijenmengsel te geven. Helaas kon het feest vanwege de coronapandemie niet doorgaan en nog steeds is er geen feest worden gehouden. Daarom besloten Alie en haar man een goede bestemming te zoeken voor de pakketjes, want weggooien is natuurlijk zonde.

In Purmerend, waar een kleinzoon de man van Alie woont, wist de juf wel een leuk project te bedenken rondom deze pakketjes. Alie bedacht, dat het leuk zou zijn als de overige pakketjes ook naar een school zouden gaan. Haar keuze viel op De Smeltkroes.

De kinderen namen de pakketjes in ontvangst onder het bijenhotel de pakketjes. De kinderen waren blij met dit cadeau. Zij mochten allemaal een pakketje mee naar huis nemen. De overige bloemen komen na de meivakantie uit. Als de bloemen groot genoeg zijn, krijgen die een plek op het terrein van het asielzoekerscentrum. Gehoopt wordt, dat er nog meer bijen en insecten op af komen.

Tekst en foto’s: Audrey Wanders.