Dalen/Coevorden – Het heeft even geduurd, maar inmiddels is de weg tussen Dalen en Coevorden (De Bente en De Loo) weer open. Gedurende 7,5 maanden was de weg afgesloten vanwege werkzaamheden.

De werkzaamheden duurden een stuk langer dan verwacht en diverse malen werd de planning bijgesteld. De oorzaak was, dat er extra onderhoudswerkzaamheden plaatsvonden. Na onderzoek bleek dat het riool is aangetast. Het vervangen van het riool was niet spoedeisend, maar het was wel handig om dat nu toch aan te pakken.

De maximumsnelheid blijft 60 km/u en in de bebouwde kom geldt nog steeds 30 km/u. De plannen zijn ontwikkeld door de gemeente in samenspraak met de verkeerswerkgroep Dalen.

De Bente

Ook De Bente tussen de komgrens Dalen en de kruising met de Achterbente is aangepakt. De drempel is verplaatst, de rijbaan is smaller gemaakt en er zijn nu aan beide kanten brede fietsstroken. Aan de kant van molen De Bente kwam een voetpad. Daarnaast verdween de middengeleider bij de molen en werd de rijbaan in een boog aangelegd. Zo hangt de omloop van de molen niet meer boven de rijbaan. Dit deel van de weg is ingevuld met vakken in de kleuren van Dalen, geel, blauw en zwart. De maximumsnelheid blijft 30 km/u.

De Loo

Het fietspad aan de oostzijde is flink verbreed en is nu voor tweerichtingsverkeer voor de fietsers. Aan de andere kant van de weg blijft het pad in gebruik voor voetgangers. De weg tussen Dalen en de spoorwegovergang in Coevorden is opnieuw bestraat. De rijbaan bij De Loo is iets versmald en de bocht kreeg een nieuw ontwerp.