Aalden – Ferry Booij (links op de foto) draagt op 1 september het fractievoorzitterschap van Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) over aan Henk Mulder, die nu vicevoorzitter is van de negenkoppige fractie.

Booij wordt in oktober 75 en vindt dat een mooi moment om het stokje over te geven. Hij blijft wel raadslid voor de grootste partij in de Coevorder gemeenteraad. “In maart volgend jaar zijn er verkiezingen en gezien mijn leeftijd is het goed om plaats te maken voor anderen. De komende tijd kan ik mijn kennis en ervaring in alle rust overdragen aan anderen binnen onze partij.”

Voor Booij is er ook nog een andere reden om de bakens te verzetten. Hij raakte onlangs buiten zijn schuld betrokken bij een auto-ongeluk. “Dat is gelukkig voor mijn vrouw en mij goed afgelopen, maar het heeft me wel aan het denken gezet. Ik wil meer tijd vrijmaken om samen leuke dingen te doen.”

Booij kwam in 2018 in de gemeenteraad van Coevorden en is sindsdien fractievoorzitter van BBC2014. Hij deed politieke ervaring op als raadslid in de (voormalige) gemeenten Gasselte en Stadskanaal. In die laatste gemeente was hij nog een bestuursperiode wethouder.

Bron: BBC2014.