Wezuperbrug – Het bestuur van het WandelsportCentrum Drenthe stopt per 1 september met haar werkzaamheden. Vanuit de thuisbasis Molecatenpark Kuierpad in Wezuperbrug werden veel activiteiten op het gebied van wandelen geregeld. Helaas hebben de drie heren die vanaf de oprichting op 4 juni 2010 betrokken waren bij dit centrum geen opvolging kunnen vinden.

“Het is allemaal vrijwilligerswerk en het kost best veel tijd om dit allemaal goed te regelen.” Dat is de conclusie van Ton Roeleven, Klaas Tiktak en Jan Hamhuis. “Daarnaast zijn er ook veranderingen binnen de wandelsport, op veel meer plaatsen worden er nu trainingen of cursussen aangeboden.”

Er werden bij de start van het centrum veel trainingen voor Nordic Walking gegeven. “Veel mensen hebben het lopen met ‘stokken’ bij ons kunnen leren”, geeft bestuurslid en trainer Klaas Tiktak aan. “Nu wandelen nog wel mensen in eigen kleine groepjes, maar niet meer in clubverband. En de grote hype van het Nordic Walking is voorbij.”

De opzet van het WandelsportCentrum ging in nauwe samenwerking met de wandelbond KWBN geeft bestuurslid Ton Roeleven aan. Vanuit dit orgaan worden ook trainingen en cursussen verzorgd. “Misschien is zodoende de belangstelling voor het werken binnen een centrum ook wel afgenomen.”

Vriendinnenwandeldag blijft

“Maar niet alles stopt”, vertelt Roeleven. “De organisatie van de grote jaarlijkse Vriendinnenwandeldag, die landelijke bekendheid heeft, is reeds overgenomen door het MolecatenPark Kuierpad. Dit jaar kon de dag niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.

Jan Hamhuis: “Er is altijd goede samenwerking geweest met vele partijen en trainers. Voor publiciteit konden we altijd terecht bij de media in de regio. En er is nog steeds een klein groepje Nordic Walkers, dat wekelijks bijeenkomt.

Foto: Tijdens de opening van het wandelsportcentrum in 2010.