Dalen/regio – DAR Dierenambulance Emmen-Coevorden houdt vrijdag 21 augustus een informatiebijeenkomst voor degenen, die belangstelling hebben om vrijwilliger te worden.

Deze vrijwilligers zijn in teamverband verantwoordelijk voor het afhandelen van ritten. Zij dienen eerste hulp te verlenen aan dieren, de administratie te doen en het schoonhouden en desinfecteren van de materialen in de dierenambulance. Iedere nieuwe medewerker wordt intern opgeleid. Deze opleiding bestaat onder andere uit een inwerkperiode, een introductiecursus, een cursus dieren-EHBO en nog diverse andere cursussen.

Er worden mensen vanaf 18 jaar met een hart voor dieren gezocht, die niet bang zijn voor vogels, honden, katten, bloed en overleden dieren. De vrijwilligers moeten minimaal twee dagdelen per week beschikbaar zijn.

Tijdens de informatieavond wordt uitleg gegeven en kunnen belangstellenden vragen stellen. In verband met de Covid-19-maatregelen is het noodzakelijk dat belangstellenden zich aanmelden. Dat kan via deze link.