Gees – ‘Wandelroute Historisch Gees’ wordt vrijdagavond 13 september officieel ingebruikgenomen. Wethouder Jan Zwiers onthult om 18.30 uur een informatiebord bij Talenti aan de Dorpsstraat 1.

De wandeling van circa 2,8 kilometer voert langs de mooie, historische boerderijen en plekken in en rond de Oude Steeg en de Dorpsstraat van Gees. Bij elk punt wordt wat verteld over de geschiedenis van de desbetreffende boerderij en over de ontwikkeling van dit deel van het dorp.

Het project ‘Wandelroute Historisch Gees’ heeft tot doel om de Oude Steeg en omgeving meer bekendheid te geven bij een breder publiek. De nadruk wordt gelegd op de rijke historie van de kern van het oude Gees, die teruggaat tot het begin van de elfde eeuw.

De informatie is verwerkt in een wandelapp en in een boekje. Meer weten? Kijk dan HIER. Het wandelboekje is samengesteld met dezelfde teksten, foto’s en route als in de app. Het boekje is te koop voor 2 euro bij Tourist Info Gees aan de Dorpsstraat 47, ijssalon Talenti aan de Dorpsstraat 1 en bij ‘Beelden in Gees’ aan de Schaapveensweg 16.

De wandelroute is gemaakt door een dorpswerkgroep in opdracht van de Vereniging Plaatselijk Belang Gees. De gemeente Coevorden heeft het project mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het Stimuleringsfonds Leefbaarheid 2017.