Coevorden/Dalen – De eerste groep vrijwilligers heeft donderdag proefgedraaid met het treintje, dat op gezette tijden vakantiegangers vervoert van Center Parcs De Huttenheugte naar het centrum van Coevorden.

Het treintje gaat driemaal per week rijden, op woensdag, donderdag en vrijdag. Het treintje is een initiatief van Centrummanagement Coevorden. Het treintje maakt eerst een rondrit over het park en langs deze route komen bushaltes te staan. Vervolgens wordt koers gezet naar het centrum via het Stieltjeskanaal, Rembrandtlaan en Dr. Picardtlaan. Via de watertoren komen de passagiers in het centrum. De terugreis gaat via de singels, de Stationsstraat, Dalerallee, Hulsvoorderdijk, Achterloo en Reindersdijk.

Inmiddels zijn er zo’n tien vrijwilligers, die met het treintje gaan rijden. Donderdag werd over het park gereden, vrijdag wordt de route naar het centrum getest. De officiële ingebruikname is op zaterdag 20 juli.

In september 2011 werd een pendelbus tussen het NS-station in Plopsa Indoor in gebruik genomen, die enige tijd heeft gereden.