Coevorden – Centrummanagement Coevorden, de horecabedrijven in het centrum en Magisch Drenthe houden op zaterdag 22 en zaterdag 29 mei een Vestewandeling. Deelnemers krijgen een route voor een prachtige wandeling door historisch Coevorden en onderweg kunnen hapjes en drankjes worden genuttigd bij de horecabedrijven.

De wandeling leidt door en rond het centrum, dat zich kenmerkt door een bijzonder historisch verleden. De middeleeuwse stad was door zijn strategische ligging de toegangspoort naar het noorden van Nederland. Vijandige overheersers lagen op de loer. Daarom moest Coevorden maatregelen treffen: het kasteel en restanten van de vestingwerken getuigen hier nog van. Naast de rijke historie is er een gemoedelijke sfeer op de terrassen.

De start is op zaterdag 22 mei bij hotel-restaurant Talens aan de Sallandsestraat en op zaterdag 29 mei bij De Ganzenhoedster op de Markt. Starten kan tussen 13.00 en 16.00 uur. Deelname kost 12,50 euro p.p., inclusief hapjes en drankjes. Deelnemers krijgen een startbewijs mee om te laten afstempelen bij de deelnemende horeca. De wandeling is circa 3 kilometer lang.

Aanmelden kan bij Talens en De Ganzenhoedster en via info@cmcoevorden.nl.