Coevorden – Mario Perton komt zondag 16 oktober naar Theater Hofpoort@De Fabriek met zijn voorstelling ‘Pim & Pom vieren feest’. De voorstelling begint om 11.00 uur en duurt ruim een half uur. Daarna is er een meet & greet met Pim & Pom oftewel Mario Perton en Ashanti Lavooij.

Coevordenaar met vele talenten

En wat zo leuk is: Mario is geboren en getogen in Coevorden. Hij is inmiddels uitgegroeid tot iemand met vele talenten: hij doet theater- en televisieproducties, is stemacteur en presentator en werkt af en toe mee aan commercials. “Er zijn zoveel facetten in dit vak, geen dag is hetzelfde.”

Mario woonde in de wijk Buitenvree en ging naar de Buitenvreeschool. Toen al was hij een creatieve jongen. “Ik besloot in de klas toneelstukjes op te voeren. Ik zat in een creatieve klas, dus dat was hartstikke leuk. Met school gingen we een keer naar theater De Tamboer in Hoogeveen en vond het prachtig. Binnenkort mag ik er optreden en dan is het cirkeltje rond”, lacht hij. In de schoolperiode erna volgde hij lessen bij de toenmalige Dansschool Vos-Langford en was nog een tijdje professioneel danser.

Veelzijdig

Na de middelbare schooltijd op De Nieuwe Veste deed Mario eerst een vooropleiding voor de theaterschool in Zwolle, direct erna vertrok hij naar Amsterdam voor het vervolg van de opleiding. “Tijdens die studie”, vertelt Mario, “kreeg ik een enorme kans bij Studio 100.” Studio 100 biedt vele shows van onder andere K3 en Bumba. Mario vervolgt: “Ik heb er toen voor gekozen om aan het werk te gaan en ik heb gespeeld in onder andere Huis Anubis en had hoofdrollen in Slot Marsepeinstein en de Bumba Theatershow. Ook hadden we een mooie serie van Kabouter Plop.”

Een kleine vijf jaar geleden ontmoette Mario de groep van ‘Jip en Janneke’, geschreven door Annie M.G. Schmidt en getekend door Fiep Westendorp. “Ik speelde daarin de rol van Jip. Het klikte enorm goed met deze groep. Het is nu alweer een paar jaar geleden dat ik de licentiehouder werd en aan de slag ging met Pim & Pom. De tekeningen van Fiep Westendorp zijn wereldberoemd, wie kent nu niet Jip & Janneke en Pluk van de Petteflet? Ik ben enorm trots op de kans die ik heb gekregen. Het is een droom die uitkomt.”

Voorstelling

De voorstelling, die zondag in Coevorden is te zien, is een interactieve voorstelling en is bestemd voor kinderen vanaf 2 jaar. “Oudere broers en zussen kunnen ook mee”, zegt Mario. “In de voorstelling zingen we, we maken grapjes en we lossen een probleem en zo is er nog meer. Na afloop is er een meet & greet, dat is ook altijd heel leuk om te doen.”

De kaartprijs is inclusief een glaasje ranja met iets lekkers. Kaarten zijn te bestellen via deze link. De theaterkassa aan de Sint Jansstraat is elke vrijdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Het theater is op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar via 0524-820382.

Klasgenoten

Mario repte al over een creatieve klas op de Buitenvreeschool. Twee klasgenoten van hem waren Francis Beukeveld en Linde Stoel. Francis deed vroeger mee aan de Miss Summerverkiezing in Dalen, presenteerde die later en zat ook nog in de jury. Zij is presentatrice, actrice en internationaal model. Linde Stoel is een zeer bekend internationaal model en heeft haar eigen modellenbureau. Ook zij heeft het dus ver geschopt.