Emmen/Coevorden – Het was vanavond zover: de nieuwe late night show van Philip Pietrzak ‘Veel te Phil’ op de streekomroep ZO!34. Philip, geboren en getogen in Coevorden, was eerder presentator bij Radio Loco in Coevorden. In 2016 volgde een fusie en ontstond ZO!34. Nu woont hij al diverse jaren in Schoonebeek, maar is nog zeer verknocht aan Coevorden. Zo is hij al jaren betrokken bij Metal Front Coevorden.

Iedere vrijdagavond tussen tien en twaalf jaar ‘mag Phil doen wat hij wil’. Dat bleek al overduidelijk. Met veel bombarie ging het programma van start met de hyperactieve Phil. Gasten waren burgemeester Renze Bergsma van de gemeente Coevorden en de nieuwe kinderburgemeester Kirsten Alting uit Emmer-Compascuum.

Er was een hilarische, officiële installatie van de presentator door Renze Bergsma, waarna Philip ‘tot ridder werd geslagen’ door Kirsten Alting. Ter gelegenheid van deze keer was de show niet alleen via radio te beluisteren, maar ook via de tv te bekijken.

Daarna ging Philip in gesprek met de beide burgemeesters. Kirsten wist heel goed haar woordje te doen over haar nieuwe taken. Zij stelde bovendien een aantal vragen aan Bergsma. Phil ging vervolgens uitgebreid in gesprek met Bergsma. Allerlei zaken passeerden de revue (de uitzending is na te luisteren/kijken op ZO!34). Via de telefoon was ook te gast Gradje uit de wijk Poppenhare, die terloops het weer behandelde, maar vooral inging op zijn activiteiten als De Nachtwacht.

Na dit interview sprak Philip nog via de telefoon met Karin Kwint, werkzaam bij Sluyters Sport, die haar debuut maakte in het programma ‘Nederland in beweging’. Ter afsluiting van de show zong Edwin Bos uit Schoonebeek live zijn nieuwe nummer ‘Water is lekker’, de huidige weekschijf bij de omroep.

In de wekelijkse show is de meest uiteenlopende muziek te horen naast interviews, nieuws, sport, kunst en cultuur, chaos en absurde humor.