Zweeloo – Het bestuur van Sweelpop liet vanochtend al weten terug te kijken op een succesvolle veertigste editie van Sweelpop. In verband hiermee en dat de gemeente Coevorden culturele gemeente van Drenthe is, werd groot uitgepakt. “Met ruim 2200 bezoekers was het een groot feest”, aldus het bestuur.

Het festival werd al rond 17.30 uur geopend door Brúúnsma van lokale bodem met Drentstalige muziek. Tegelijkertijd kon worden genoten van een hapjes en drankjes,verzorgd door De Mepperdennen uit Meppen en Grand Café LiBo uit Aalden.

Speciaal voor het culturele jaar was het Noordpool Orkest naar Zweeloo afgereisd. Het orkest, onder leiding van componist en pianist Reinout Douma, bestaat uit 42 ongetemde professionele musici die alles spelen behalve klassiek. Het orkest was al te horen bij Pinkpop en andere festivals en speelde samen met vele artiesten.

Ditmaal liet het orkest van zich horen samen met achtereenvolgens Christy Boer, Jim van der Zee, Hannah Mae en Rowdy Prins, Jack and the Weaterman, Dilana, Douwe Bob en Jurgen Nijenbanning. Accordeonist Jurgen Nijenbanning uit Dalen stal de show met zijn enthousiaste optreden. Bij regionale evenementen treedt hij wel vaker op, dus hij is zeker geen onbekende.

Na deze mooie optredens was het de beurt aan Diggy Dex. Hij nam het publiek mee in zijn verhalen op muziek. Later op de avond liet Antoon de harten sneller slaan met zijn hits zoals Hotelschool en Olivia. Beatcrooks sloot het festival af door het publiek op te zwepen met Happy Høken. Tussendoor zorgden de Daredevils voor een spetterend feest.

“Als bestuur willen we alle sponsoren en vrijwilligers van harte bedanken. Mede dankzij hun is het een groot succes geworden!”

Via de sociale media zal Sweelpop ongetwijfeld nog veel foto’s publiceren!