Dalen – Inmiddels zijn de werkzaamheden voor realisering van de tweede fase van de Caspershof in Dalen van start gegaan. In deze fase worden tien appartementen gebouwd. Bouwbedrijf W.R. Scholten uit Dalen realiseerde eind 2016 het eerste deel van het project. Inmiddels is dit bedrijf verkocht aan Bouwbedrijf Zweers uit Ane.

In een interview met de Lelie van Dalen vertelde Johan, dat hij al een tijdje rondliep met de vraag wat te doen met zijn bedrijf W.R. Scholten. Voorop stond, dat hij zich verantwoordelijk voelde voor zijn medewerkers. “Zij zijn al lang in dienst, vertrouwd en goede vakmensen. Zij zijn loyaal aan mij en ik aan hen.”

“De passie voor het vak en de visie van Zweers kwamen overeen met ons bedrijf”, aldus Johan. De contacten met Bouwbedrijf Zweers in Ane leidden ertoe, dat het Daler familiebedrijf op 28 december is overgedragen aan Zweers. “Het klikte meteen”, aldus Johan Scholten en Allard Zweers. Het is voor Johan een hele geruststelling, dat zijn medewerkers goed terechtkomen. Voor velen in Dalen was het een complete verrassing, maar voor Johan voelt het goed.

“De cultuur van beide bedrijven”, vertelt Allard, “sluit naadloos op elkaar aan. Wij hebben een no-nonsense bedrijf: niet lullen, maar poetsen.” Bouwbedrijf Zweers heeft een vaste club van ongeveer 50 vaste medewerkers. De dagelijkse directie bestaat uit Gerko en Allard Zweers en bedrijfsleider Tom Tiele uit Dalen.

Zweers bestaat uit twee onderdelen: het bouwbedrijf en glas- en schilderwerken. De Het allround bedrijf is gespecialiseerd in de bouw van woningen, utiliteitsbouw, renovatie en restauratie, onderhoud en agrarische werkzaamheden. Tom Tiele is bedrijfsleider bij Zweers. In Dalen is hij geen onbekende, want hij is ook besmet met het Dalen ‘woonvirus’. Tom is voor Bouwbedrijf Zweers het gezicht voor de bouwwerkzaamheden in de regio Dalen.

 

V.l.n.r. Gerko Zweers, Tom Tiele, Johan Scholten, Allard Zweers (Foto’s): Esselien de Groot/Coevorder Nieuws).