Coevorden – Maria Smit uit Coevorden opende vrijdagochtend de regenboogkast in de bibliotheek in Coevorden. Zij hoopt, dat jongeren en volwassenen boeken vinden waarin zij zich herkennen. “Vroeger had je geen aanbod aan boeken, waarin ik mij herkende. En dat is wel belangrijk.”

In de kast staan boeken voor alle leeftijden over het thema LHBTI. De medewerkers van de bibliotheek kunnen bezoekers wegwijs maken in de boektitels over het onderwerp, er is bovendien een flyer beschikbaar. Er zijn nieuwe boeken besteld om jongeren te helpen om ‘uit de kast te komen’.

Jongerenraad Coevorden installeerde de regenboogkast in de Drentse Regenboogweek in oktober 2017. De gemeente Coevorden is sinds begin 2017 Regenbooggemeente. Dat betekent dat de gemeente een impuls geeft aan sociale acceptatie, veiligheid, weerbaarheid en zichtbaarheid van LHBTI’s (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, interseksuelen).
De bibliotheek en de gemeente vragen tijdens de landelijke regenboogweek, die duurt van vrijdag 9 tot zondag 18 oktober, extra aandacht voor de positie waarin de LHBTI’ers zich bevinden.