Dalen – Door de coronamaatregelen was het voor de leden van Fietstoerclub Dalen lange tijd helaas niet mogelijk om in groepsverband te fietsen. ‘Veel leden gingen wel alleen op pad, maar samen fietsen maakt de sport juist een stuk leuker”, zo vindt FTC Dalen.

Nieuw tenue

Door de versoepelingen is fietsen in groepsverband wel weer mogelijk. Om een frisse start te maken heeft de club een nieuw tenue aangeschaft, mede dankzij een forse bijdrage van hoofdsponsor Scholten Cycling. Daarnaast zijn nieuwe sponsors gevonden: Snijders Wachtum, Schuurman Schoenen Beilen en Welkoop Nieuw Amsterdam/Emmen.

Voor elk wat wils

In de coronatijd hebben heel veel mensen de fiets herontdekt. Daardoor is het ledenaantal gestegen. Het gaat niet alleen om de racefiets, maar ook de mountainbike, e-bike en reguliere fiets. Nieuwe leden zijn nog steeds welkom. De jaarlijkse bijdrage is 15 euro. Inmiddels heeft de club ook een actieve damesgroep. Voor iedereen die wil fietsen, is er een geschikte groep qua snelheid.

De groep senioren traint op dinsdag vanaf 13.00 uur en zondag vanaf 9.30 uur. De clubavond is op dinsdag vanaf 18.30 uur bij het voormalige Brouwerpand aan de Emmerweg. Op basis van opkomst en gewenste snelheid worden de groepen ingedeeld. Een lid van de groep bepaalt de route.

Voor meer informatie: Jeroen Klaassen, jeroen.klaassen1976@gmail.com; Bert Gubler, bert.gubler@ziggo.nl; Wim Kiers, kierswim@hotmail.com.