Coevorden – Een gedenkwaardige tijd werd zondagmiddag afgesloten in De Fabriek van Theater Hofpoort. In bijna drie jaar tijd vonden er vele voorstellingen en andere activiteiten plaats, werd burgemeester Renze Bergsma er geïnstalleerd, was er een modeshow, werd het tienjarig bestaan van het theater gevierd, het bier ‘Debuut werd gepresenteerd en er waren ook evenementen waarvoor een bijzonder busje werd ingezet.

Theaterdirecteur Saskia Kluwen: “Wij als team kijken terug op een geweldige tijd. Deze plek is beslist omarmd door de bezoekers, mensen werden er blij van. Theater Hofpoort heeft echt een eigen smoel gekregen dankzij De Fabriek. Het was onze plek en dat hebben ook de vrijwilligers ervaren. We zijn Marion Bosman dankbaar, dat we deze locatie mochten gebruiken.”

“We hebben er zin in”

Saskia Kluwen en haar team kijken uit naar de periode die volgt. “We zijn goed in gesprek met de gemeente over de toekomst.

Alle voorstellingen zijn komend seizoen weer in de theaterzaal in Hof van Coevorden en we hebben er zin in! De nieuwe brochure, in de vorm van een kalender, is in de maak en verschijnt eind mei”, vertelt Saskia.

Tipje van de sluier

Saskia licht alvast een tipje van de sluier op wat betreft komend seizoen. “Guido Weijers komt naar ons theater. Straks hebben we ook weer twee bekende series. Dat is de serie winterblues met onder andere Erwin Java en De Uitdaging is er met aanstormend talent”, vertelt Saskia met enige trots. “En we hebben ook nieuwe series, waaronder toneel. Solo Stories komt naar Coevorden met Sonny Boy.” Solo Stories heeft al diverse indrukwekkende en succesvolle voorstellingen in het Coevorder theater gegeven.

Saskia vervolgt: “Mevrouw Ogterop maakt jaarlijks een professionele theaterproductie vanuit Schouwburg Ogterop in Meppel. Die komt ook naar Coevorden met een voorstellingen vanuit het perspectief van de moeder van Marianne Vaatstra.” Een serie colleges is er ook, onder andere van strafrechter Gerlof Meijer en Naeeda Aurangzeb, schrijfster van het boek ‘365 dagen Nederlander’.

Kindervoorstellingen

Natuurlijk staan er ook weer leuke kindervoorstellingen op het programma. Saskia: “We doen voor het eerst mee met het Nationale Theaterweekend en ook de Kindertheaterweek. Daarvoor hebben we op 25 oktober allerlei voorstellingen en een programma rond milieu en natuur.”

Het theater blijft verder nauw betrokken bij de organisatie van de Regenboogweek, Vrouwendag en de Open Monumentendag. Op kerstavond is er een bijzondere avond met de Coevorden Co-Helpers.

Het wordt vast een mooi theaterseizoen. Houd de brievenbus in de gaten voor de brochure of kijk eind mei/begin juni op de website van Theater Hofpoort.

Hieronder staat een kleine foto-impressie van de afgelopen tijd in De Fabriek.