Coevorden – Het nieuwe seizoen van Theater Hofpoort start op vrijdag 6 oktober met Vuile Huichelaar, de voorstelling is al bijna uitverkocht. De voorstellingen vinden dit seizoen weer allemaal plaats in de theaterzaal in Hof van Coevorden aan Kasteel 1.

Het kantoor van het theater is inmiddels gevestigd in het Cultuurhuis aan Kasteel 3. Entreekaarten kunnen worden besteld via de website en ook aan de theaterkassa, elke vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur geopend.

Het programma van het theater, opgenomen in een fraaie kalender, is weer zeer gevarieerd. Guido Weijers komt in februari naar Coevorden. Er zijn twee series: winterblues met onder andere Erwin Java en De Uitdaging met aanstormend talent. De voorstellingen zijn overigens ook los te boeken. Een nieuwe serie is toneel met onder meer Solo Stories met de voorstelling Sonny Boy.

Mevrouw Ogterop komt naar Hofpoort met een voorstelling vanuit het perspectief van de moeder van Marianne Vaatstra. Mevrouw Ogterop maakt jaarlijks een professionele theaterproductie vanuit Schouwburg Ogterop in Meppel. Een serie colleges is er ook met bijvoorbeeld strafrechter Gerlof Meijer en Naeeda Aurangzeb, schrijfster van het boek ‘365 dagen Nederlander’.

Kindervoorstellingen en -theaterweek

Er zijn ook weer leuke kindervoorstellingen. Het theater doet voor het eerst mee met het Nationale Theaterweekend en ook de Kindertheaterweek. In verband hiermee zijn er op 25 oktober allerlei voorstellingen en een programma rond milieu en natuur.

Het theater is verder nauw betrokken bij de organisatie van de Regenboogweek, Vrouwendag en de Open Monumentendag.

Voor meer informatie over de voorstellingen en het bestellen van de theaterkalender: zie de website van Theater Hofpoort.