Coevorden – De herfstvakantie (van 21 tot en met 29 oktober) staat voor de deur. In die periode zorgt Theater Hofpoort voor gezellige uitjes. Van muziek van Tangarine tot de KinderTheaterweek op woensdag 25 oktober.

Rosa da Silva

Rosa da Silva komt zaterdag 21 oktober naar het theater met de voorstelling ‘A vida Rosa’ (try-out). De voorstelling begint om 20.15 uur. ‘A vida Rosa’ is een persoonlijke en muzikale voorstelling met een mix van mooie luisterliedjes, geschreven door Tim Teunissen en gecomponeerd door Sergio Escoda, waarin Rosa’s liefde voor Americana duidelijk naar voren komt. Maar ook haar amor voor Bossanova! Rosa op haar meest kwetsbaar, maar ook op haar meest strijdlustig.

Tangarine

Op zondag 22 oktober treedt Tangarine op. Deze voorstelling ‘Running in the family’ begint om 15.00 uur. Wat hebben Bee Gees, Oasis, The Jackson 5 en Tangarine met elkaar gemeen? Inderdaad! Het zijn allemaal broers die samen muziek maken en op het podium staan. Hoe is het om met je familie samen te werken? De Tangarine-tweeling licht een tip van de sluier op in het akoestische programma ‘Running in the Family’ met de mooiste liedjes van muziekmakende families uit meer dan zestig jaar popgeschiedenis, zoals The Beach Boys, The Kinks, The Everly Brothers en de eerder genoemde bands.

Kindertheaterweek

Theater Hofpoort doet mee met de landelijke Kindertheaterweek. Dat betekent dat kinderen gratis naar een leuke voorstelling kunnen (een kaart moet wel worden gereserveerd) én dat er wat extra’s wordt georganiseerd. In Hofpoort gaat dat gebeuren op woensdagmiddag 25 oktober. Arie Vontura neemt de kinderen mee op een spannende reis rondom de wereld om onze planeet te redden van het Plastic Monster. Er zijn drie voorstellingen: om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. De voorstelling duurt een half uur en is een mix van een muzikale quiz, beeldend avontuur en een interactieve theatervoorstelling. Volwassenen betalen 5 euro p.p. Steeds een uur voor elke voorstelling zijn er in het Cultuurhuis aan Kasteel drie extra activiteiten: maak je eigen Plastic Monster in de AfvalKunstFabriek met ruimtelijk vormgever Saskia de Groot en Wendy Langemaat namens stichting NICHE; de mini-expositie van Harry Arling met zijn Kosmotroniks en vraag hem alles over zijn bijzondere kunstwerken. Leer jongleren met afval, sta op een glas-/spijkerbed, doorboor een kliko en hang in de mobiele bezemtrapeze met Verrukkelijke Vuilnisman Janpier Knappen in zijn vrolijke workshop.

Na het programma in Het Cultuurhuis loop je zo binnendoor naar de voorstelling in de Hofpoortzaal. Na afloop van de voorstelling krijgen de kinderen een gratis bidon zodat zij in het vervolg geen plastic flesjes water meer nodig hebben en om de natuur een handje te helpen.

Gewoon Remy

‘Gewoon Remy’ van Remy Evers is te zien op zaterdag 28 oktober, de voorstelling begint om 20.15 uur. Remy Evers was in 2019 de grote favoriet bij Cameretten met een verkorte versie van zijn debuutshow ‘Gewoon Remy’, een voorstelling die zich het beste laat samenvatten als een absurdistische en beeldende reis door het brein van iemand die niet volwassen wil worden. Lastig? Welnee, het maakt de wereld juist een stuk leuker. Het is Remy’s grote droom om ooit Prins Carnaval te worden, net als zijn overleden vader.

Cees en de Wolf

De voorstelling ‘Cees en de Wolf’ is te zien op zondag 29 oktober in Theater Hofpoort. Deze voorstelling begint om 15.00 uur. Na 150 jaar is de wolf terug in Nederland. Zijn aanwezigheid wordt door de een gezien als een aanwinst, door de ander als een gruwel. Welke impact heeft de wolf op het bos en de andere dieren? Wat verandert er allemaal in de natuur als er wolven zijn en wat betekent de terugkeer voor ons? En waarom zien we de wolf al sinds de oudheid als speciaal wezen? Hij komt immers voor in vele sprookjes en sagen. Cees van Kempen leefde drie jaar tussen de wolven en vond het antwoord op vele vragen. Het leidde tot een veelbekeken film en een fotoboek. Maar Cees heeft nog veel meer te vertellen en dat doet hij in deze multimediale voorstelling, waarin hij jong en oud meeneemt langs de avonturen die hij beleefde.

Kaarten reserveren

Kaarten bestellen kan via de website (al zijn kaarten voor de kindervoorstelling voor kinderen gratis, bestellen is wel nodig). Daarnaast is de theaterkassa op dinsdag van 11.00 tot 13.00 uur telefonisch bereikbaar via 0524-820382. De theaterkassa in het Cultuurhuis aan Kasteel 3 is geopend op vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur. Mailen kan natuurlijk altijd via kassa@theaterhofpoort.nl.