Coevorden – In Theater Hofpoort en het Cultuurhuis zijn op zondag 24 december allerlei leuke activiteiten en is de voorstelling ‘Trekhaak gezocht’ van Tjerk Ridder te zien.

De hal van het Cultuurhuis aan Kasteel 3 wordt omgetoverd tot de gezelligste huiskamer van Coevorden en iedereen is welkom. Theater Hofpoort en Co-Helpers houden deze middag met als doel elkaar te ontmoeten. Het exacte programma volgt snel.

De voorstelling in het theater aan Kasteel 1 sluit hierop aan en heeft als thema ‘Je hebt anderen nodig om verder te komen’. Een kaartje voor deze voorstelling kost slechts 5 euro. De voorstelling begint om 16.00 uur. Kaarten bestellen kan via deze link en zijn te koop aan de theaterkassa in het Cultuurhuis, geopend op vrijdag 8, 15 en 22 december van 13.00 tot 16.00 uur.

Theatermaker, muzikant en schrijver Tjerk Ridder liftte van Utrecht naar Istanbul met een caravan. Hij ging letterlijk op zoek naar een trekhaak en daarmee naar welwillendheid, gastvrijheid en vertrouwen. Onderweg vroeg hij de vele Europanen die hem een lift aanboden naar hun dromen. Geïnspireerd door de ervaringen van de 3700 km lange reis ontstond de theatervoorstelling ‘Trekhaak Gezocht!’. Met liedjes, verhalen en filmmateriaal neemt Tjerk het publiek mee in zijn unieke ervaring over oorsprong, dromen, daadkracht, eenzaamheid, gastvrijheid, vooroordelen en vertrouwen. Maar wat Tjerk vooral laat zien is wat er voor moois kan gebeuren als mensen zich openstellen voor het onbekende.