Coevorden – Alsof het zo moest zijn, opende Theater Hofpoort op 10-10-2020 haar tiende seizoen. Na een half jaar gesloten te zijn geweest, was de eerste avond van Theater Hofpoort in De Fabriek voor iedereen een verademing. Flip Noorman bleek te beschikken over de perfecte stem om het repertoire van Leonard Cohen te vertolken: klein en zacht, maar ook rauw en hard.

De vrijwilligers begroetten enthousiast als altijd de bezoekers, de bezoekers waren blij dat ze weer naar een voorstelling konden en net als zij waren ook de artiesten onder de indruk van de intieme locatie die het theater in korte tijd gerealiseerd heeft in de voormalige machinefabriek aan de Sint Jansstraat.

Al voelden sommige regels gevoelsmatig wat vreemd aan (niet meezingen, geen staande ovatie) toch verliep de avond vlekkeloos, omdat iedereen vooraf en tijdens de voorstelling goed geïnformeerd werd.

Flip Noorman oogstte bewondering met zijn vertalingen en gedichten. Ook de drie muzikanten zijn zeer getalenteerde musici en het samenspel was een feest om naar te kijken en te luisteren.

Omdat Flip, zoals hij zelf zei, heeft besloten de mensheid te vertrouwen lagen de cd’s (een registratie van het laatste live-optreden voor de eerste lockdown) met vermelding van zijn bankrekeningnummer op de tafeltjes om deze zo contactloos te kunnen verkopen.

Na afloop was het publiek vol lof over de sfeer in De Fabriek en bleven enkelen nog napraten. Flip signeerde de bar, die ook dienst doet als gastenboek. Hij was daarmee de eerste. Directeur Saskia Kluwen hoopt dat hij voorlopig zeker niet de laatste zal zijn. De persconferentie van aanstaande dinsdag zal het uitwijzen.

Foto’s: Bas Meinema.