Regio – Stichting Naoberschap United en Kans voor de Veenkoloniën gaan een samenwerking aan in het kader van het project ‘Scoren voor gezondheid’. Het project richt zich op basisschoolkinderen in de gemeenten Coevorden, Emmen en Borger-Odoorn.

De maatschappelijke Stichting Naoberschap United van FC Emmen en het programma Kans voor de Veenkoloniën hebben elkaar gevonden in een tweejarige overeenkomst.

Doel

De samenwerking heeft als doel om basisschoolleerlingen uit groep 7 in de zuidoosthoek van Drenthe door middel van een lesprogramma van twintig weken positief te beïnvloeden als het gaat om een gezondere leefstijl.

Wat ‘Scoren voor gezondheid’ zo uniek maakt, is dat het volledig in het teken staat van FC Emmen. Zo werd tijdens de kick-off van het project in stadion De Oude Meerdijk in het bijzijn van spelers een officieel contract getekend. Met het ondertekenen van het contract geven kinderen aan er alles aan te doen om tijdens het project een gezondere leefstijl aan te nemen.

Aan de hand van een speciaal ontwikkeld werkboek leren kinderen allerlei zaken over gezonde voeding en beweging. Zo leren ze eten uit de ‘Schijf van Vijf’ en ontdekken ze op welke manieren je kunt bewegen. Op de fiets naar school gaan is bijvoorbeeld al een vorm van beweging.

Blij met samenwerking

Na het lesprogramma van twintig weken is er een feestelijke afsluiting in het stadion van FC Emmen. Eric van Oosterhout, voorzitter van Stichting Naoberschap United én burgemeester van Emmen, is blij met de samenwerking: “Met het project zetten wij de kracht van FC Emmen in om kinderen op een positieve manier te beïnvloeden als het gaat om een gezondere leefstijl. Ik ben trots dat wij in dit project mogen samenwerken met Kans voor de Veenkoloniën”. Karin Kalverboer, directeur Zorg Innovatie Forum, sluit zich hierbij aan. “Mooi dat een club als Emmen wordt ingezet om de gezondheid van jongeren in Zuidoost-Drenthe te verbeteren. Dit sluit goed aan bij Kans voor de Veenkoloniën, waarin we de nieuwe generatie Veenkolonialen gezonder willen laten opgroeien.”

Online seminar

Hoe stimuleer je leerlingen tot gezonder gedrag en een gezondere leefstijl? Dit staat centraal op dinsdag 27 oktober tijdens het online seminar ‘Fitter in het onderwijs’. Van 15.30 tot 17.00 houden Healthcoin en Kans voor de Veenkoloniën het seminar over een vernieuwende aanpak in het onderwijs. Meer informatie is hier te vinden.