Coevorden – Het was een bijzondere avond in De Fabriek van Theater Hofpoort. Het theater hield samen met Coevorden Co-Helpers een bijzonder gezellige kerstavond waarop ontmoeting en samenzijn voorop stonden.

Iedereen die wel wat licht en/of een verzetje konden gebruiken en mensen die zich eenzaam voelen: iedereen was welkom om deze gratis toegankelijke avond mee te maken. De avond begon met een extra lange inloop. Trio Concordia uit Zwolle zorgde daarbij voor akoestische muziek en voor de bezoekers stonden thee/koffie en glühwein klaar. Ook waren er heerlijke kniepertjes van de Vrouwen van Nu, die ter plekke werden gebakken.

Directeur Saskia Kluwen van Theater Hofpoort en Simone Kempees, initiatiefnemer van Coevorden Co-Helpers, heetten iedereen van harte welkom. Aan het begin van de coronaperiode zette Simone Coevorden Co-Helpers op en werden met vrijwilligers vele acties gehouden om eenzame mensen een hart onder de riem te steken. De organisatie is nog springlevend, zo bleek vanavond.

Vervolgens was het tijd voor de voorstelling ‘A bright starry night’ van SYA, bestaande uit Amanda Muller, zang, gitaar, dwarsfluit, mandoline, bas en percussie; Yvonne Leek (zang, piano, accordeon en percussie); Daphne van de Bor (zang, gitaar, bas, mondharmonica en percussie). Na het gewaardeerde optreden met natuurlijk enkele kerstnummers werd nog een tijdje nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. Iedereen kreeg bij vertrek een leuke attentie.