Gramsbergen/Coevorden – Bigband Coevorden is zondag 11 juni een van de bigbands die optreden in het openluchttheater in het Gramsberger Bosje. Het festival met vijf bigbands uit het noorden en oosten van het land start om 13.00 uur.

Het evenement in het Bostheater is gratis te bezoeken, maar een vrije gift wordt zeer op prijs gesteld door de organisatoren. De organisatie bestaat uit de broers Berend en Jelle Verbraeken uit Ane van Stichting HaProBiBa, die de samenwerking met Stichting ProGram hebben gezocht. In het verleden organiseerden ze festivals in het centrum van Hardenberg, maar nu zijn ze uitgeweken naar het intiemere Bostheater.

Deelnemende bigbands

Bigband Coevorden staat onder leiding van Gerard Gerrits. De leden komen uit de regio Zuidoost-Drenthe en Noordoost-Overijssel. Alle leeftijdsgroepen (vanaf 16 jaar) zijn vertegenwoordigd.  Wat de leden bindt, is het enthousiasme voor bigbandmuziek en het samenspelen in een orkest.

HaProBiBa Hardenberg: de Hardenberg Promotie Bigband is een projectband met fanatieke muzikanten uit Hardenberg en omgeving, maar ook zangeres Dianne Meesters uit Oosterhesselen maakt er deel van uit. Het is een mix van getalenteerde jeugdspelers gelouterde amateurmuzikanten en enkele professionals. De band staat onder leiding van Henri Gerrits uit Coevorden.

Scala Bigband Hoogeveen onder leiding van Gerard Gerrits is al jaren een graag geziene gast bij concerten en evenementen in de gehele regio rond Hoogeveen. De Bigband heeft een standaardbezetting en bestaat uit gevorderde en ervaren muzikanten. Scala Bigband speelt een zeer gevarieerd repertoire.

Bigband Almelo bestaat uit achttien enthousiaste muzikanten. Het gezelschap wordt gekenmerkt door het niet alledaagse repertoire. Zo spelen ze muziek van Maria Schneider, Thad Jones/Mel Lewis, Charles Mingus, Gordon Goodwin en eigen composities op de lessenaar staan. De band staat onder de bezielende leiding van Paul Rademaker.

Bigband Groningen bestaat uit enthousiaste ervaren amateur- en enkele beroepsmuzikanten en zangeres de oud-Gramsbergse Kristel Olthuis. Eerst werd gekozen voor bigbandmuziek uit het midden van de vorige eeuw, maar deze bigband schuwt ook andere stijlen niet. Het repertoire is inmiddels flink uitgebreid. De bigband staat onder leiding van Libbe Oosterman.

Dit festival is mede mogelijk gemaakt door Evenementenfonds gemeente Hardenberg, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Cogas Cultuurfonds, Hulzebosch Bouw, Bakkerij Slatman, Bouwbedrijf Zweers, Meesters Hoveniersbedrijf, Overweg Jumper Hardenberg, Rick Brink Advies, Easy ZZP, Marquant Advocaten, Houdel makelaardij, Build2Connect, automobielbedrijf Mastebroek en VastBouw.

Meer informatie staat op www.vechtdaljazz.nl.

Foto: Bigband Coevorden