Coevorden – In Stedelijk Museum Coevorden is nog tot en met zondag 5 september de tentoonstelling ‘Licht uit, spot aan!’ te zien. Deze expositie is een ode aan cultureel Coevorden, waaronder het tienjarige Theater Hofpoort. Ook de tentoonstelling ‘Coevorden bevrijd’

Tien jaar Hofpoort

De geschiedenis, ontwikkeling en het bestaansrecht van een theater in een kleine stad worden toegelicht. Er is aandacht voor de theatrale en culturele geschiedenis van Coevorden. Zo is er informatie over bioscoop Holman. Daarnaast zijn filmpjes te zien van Piepschuim (muzikaal cabaret), Vuile Huichelaar (meezingcabaret) en zangeres Elke Vierveijzer met een ode aan Coevorden. Bovendien zijn enkele foto’s van ‘hoffotograaf’ Rudi Huisman te bekijken. De tentoonstelling wordt begeleid door een fraaie gids, waarin veel foto’s en wetenswaardigheden staan.

Coevorden bevrijd

De tentoonstelling ‘Coevorden 75 jaar bevrijd’ kon afgelopen jaar helaas niet doorgaan vanwege de omstandigheden rondom het coronavirus. Daarom besteedt Stedelijk Museum Coevorden nu aandacht aan de bevrijding van Coevorden. Er zijn objecten, die verbonden zijn aan Coevorden en de Tweede Wereldoorlog. Ook zijn er bevrijdingsrokken te bekijken, evenals een film over de bevrijding van Coevorden, in bruikleen gegeven door het Drents Archief.

Reserveren is niet meer verplicht. Het is mogelijk om een ticket te kopen aan de kassa. Reserveringen hebben, gezien het maximumaantal aanwezigen dat is toegestaan, wel voorrang. Reserveren kan via deze link. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.