Erm – Afgelopen zondag ontvingen kinderen in de Pizza-PastaBar in Erm hun bronzen of zilveren diploma voor het succesvol afronden van het Petje af-jaar. Werken in het transport, een goed interview maken, iemand in de boeien slaan, bedienen in een restaurant: de kinderen van Petje af weten nu hoe dit in zijn werk gaat.

Petje af ontvangt buiten schooltijd nieuwsgierige kinderen in de leeftijd 10 – 14 jaar. De kinderen ontdekken de wereld, doen nieuwe ervaringen op en komen in contact met diverse werkvelden en inspirerende rolmodellen. In blokken van vier weken maken de kinderen kennis met zeven verschillende beroepen waarbij zij les krijgen van inspirerende gastdocenten, op bedrijfsbezoek gaan en activiteiten doen die gerelateerd zijn aan kunst, cultuur of gezond gedrag.

Petje af Zuidoost-Drenthe is gevestigd op drie locaties, in Coevorden, Schoonoord en Emmer-Compascuum. Dit jaar werd daarom de naam veranderd van Petje af Coevorden in Petje af Zuidoost-Drenthe.

Trots

Tijdens de diploma-uitreiking zette Petje af de kinderen in het zonnetje met hulp van Ronald Grevink, de eigenaar van Route 34 en PizzaPastabar in Erm. Alle kinderen konden vier gasten meenemen. De coaches vertelden hoe trots zij zijn op de kinderen. Daarna leerde Ronald de kinderen de fijne kneepjes van het pizza maken. Kinderen liepen vol trots terug naar hun familie met hun zelfgemaakte pizza. Onder het genot van een pizzapunt en een drankje werd de bijeenkomst feestelijk afgesloten

Over Petje af

Petje af is er al jaren van overtuigd dat de plek van de wieg nooit de kansen in de toekomst mag bepalen. Aanvullend op het onderwijs, biedt zij kinderen in dertig bijeenkomsten per schooljaar een praktijkgericht programma. Kinderen ontdekken hun talenten, vergroten hun wereld, ontwikkelen burgerschapsvaardigheden, meer zelfvertrouwen en een breder perspectief voor de toekomst. Het programma is bewezen effectief en heeft al duizenden kinderen in Nederland ondersteund in hun ontwikkeling. Je kan aanmelden voor volgend jaar om mee te doen als kind, vrijwilliger of bedrijf. Meer informatie staat op www.petjeaf.nl.

Hoofdfoto: de groep uit Schoonoord. Foto’s: eigen foto’s Petje af.