Coevorden/regio – In het kader van Moederdag krijgen alle gezinnen die gebruikmaken van Home-Start Zuidoost-Drenthe een professioneel gezinsportret. Donderdagmiddag zette fotograaf Manuela Gosink zo’n tien moeders met hun kinderen op de foto in het Van Heutszpark. Zij krijgen de foto in een fraaie lijst aangeboden. Aanstaande maandag worden gezinnen in de dorpen van de gemeente bezocht.

Home-Start is een wereldwijd programma voor opvoed- en gezinsondersteuning bij lichte, alledaagse opvoedvragen. Ervaren en getrainde vrijwilligers bieden ouders vriendschappelijke en praktische ondersteuning bij het opvoeden van kinderen.

“We hebben vorig jaar”, vertelt coördinator Wilma Luiken van Home-Start Coevorden, “een geldbedrag gekregen van Innerwheel Zuidoost-Drenthe, dat wij naar eigen inzicht mochten besteden. Dit leek ons een heel leuk idee.”

Inner Wheel is een internationale organisatie met clubs in vele landen. De leden bestaan uit partners van Rotaryleden, zodat er een gemengd gezelschap lid is.