Coevorden – Bij TalentenCentrum Coevorden start maandag 20 januari het Prokkelkoor van start. Een prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder beperking. Daarom bestaat het Prokkelkoor uit mensen met en zonder beperking. “We zingen vooral voor het plezier, niet voor optredens”, vertelt Rensje Plantinga. Zij neemt samen met Bert de Haan de begeleiding van het Prokkelkoor op zich.

Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar het bij een prokkel om gaat. Het idee van het Prokkelkoor komt uit Friesland en is bedacht door twee muzikanten, Egbert Menger en Roelof Veldhuizen. Roelof is de vader van een zoon met een verstandelijke beperking en hij vond het tijd dat er een koor kwam voor mensen met en zonder beperking.

Aanmelden

Via Cosis heeft het TalentenCentrum een oproep gedaan en de aanmeldingen stromen binnen. “We hebben genoeg aanmeldingen om van start te gaan”, zegt Rensje verheugd. “Tenminste vanuit de doelgroep van Cosis. Het is nu tijd om dit onder de aandacht te brengen bij iedereen buiten deze groep die zin heeft om mee te zingen. Zij kunnen zich vanaf nu ook aanmelden.” Het koor komt elke maandag om 19.00 uur bijeen.

Meer nieuwe activiteiten

Naast het Prokkelkoor start het TalentenCentrum in de week van 20 januari ook nog met twee andere  nieuwe activiteiten: Spelen met Muziek voor kinderen uit groep 3 t/m 5 en Fotograferen met je eigen smartphone voor mensen van 15 jaar en ouder. Spelen met Muziek is op een speelse manier om samen meer te leren over muziek en muziekinstrumenten. Fotograferen met je eigen smartphone is een reeks van zes workshops waarin je leert mooie foto’s te maken met je eigen telefoon.

Spelen met Muziek start op dinsdag 21 januari om 16:00 uur en Fotograferen met je eigen smartphone vooralsnog op donderdag 23 januari om 13.00 en 18.30 uur. Zowel het Prokkelkoor als de andere activiteiten vinden plaats in de Ravelijn Verbindt aan de Linthorst Homanlaan 1 en er zijn geen kosten aan verbonden.

Op de website van TalentenCentrum Coevorden staat alle informatie en aanmelden kan via contact@talentencentrumcoevorden.nl.

Lees ook:

TalentenCentrum presenteert nieuwe cursussen bij afsluiting jaar