Zweeloo – Over een week is het zover, dan barst het Sweelpopfestival op vrijdag 19 augustus los op ‘t Alterbarg in Zweeloo. Aangezien Coevorden in 2021-2022 culturele gemeente van Drenthe is én Sweelpop veertig jaar bestaat, wordt groots uitgepakt en staat onder meer het Noordpool Orkest op de line-up! Dit orkest onder leiding van Reinout Douma is een bigband met strijkers en houtblazers, die onder andere jazz, rock,hiphop, funk, kleinkunst, chansons, blues en nog uit te vinden genres spelen.

Culinair

Let op: Sweelpop begint al 0m 17.00 uur, bezoekers kunnen eerst genieten van heerlijke gerechten, verzorgd door De Mepperdennen uit Meppen en Grand Café LiBo uit Aalden.

Alle bezoekers die voor 18.30 uur binnen zijn, krijgen een munt waarmee een gerecht gehaald kan worden met 50 procent korting. Voor de munten geldt: op=op. Van de Italiaanse keuken tot de Oosterse keuken, er is voor ieder wat wils: vlees, vis en vega. Ook kan genoten worden van een speciaal Sweelpopbiertje! Na een uiterst zorgvuldige bierproeverij is gekozen voor een heerlijk wit biertje met een frisse afdronk.

Artiesten

Het festival wordt dit jaar geopend door de lokale band Brúúnsma. Daarna speelt het Noordpool Orkest met allerlei gastartiesten: Douwe Bob, Hannah Mae, Dilana, Jim van der Zee, Jack and the Weatherman, Christy Boer en Jurgen Nijenbanning. Later op de avond gaat het festival door met grote namen als Antoon, Diggy Dex en de Beatcrooks. Tussendoor speelt de coverband Daredevils.

Lees HIER alles over de line-up. Het festival duurt tot 01.00 uur. toegangskaarten zijn via deze link te bestellen.

Al eerder waren er activiteiten: zo zette het bestuur het record afwassen van 40 uur neer en was er een tentoonstelling over veertig jaar Sweelpop.

 

Het Noordpool Orkest tijdens een optreden in 2019 in Coevorden.