Coevorden – Stichting Tijdelijke Invulling Panden Coevorden (STIP) heeft als doel de levendigheid in de stad te vergroten en leegstand te verkleinen. Naast het pand van Hofpoort Incluis aan het Stationsplein zijn sinds enige tijd nog twee panden geopend, namelijk aan de Friesestraat 49 en 51. Bovendien wordt begin augustus nog een pand ingericht en zijn gesprekken gaande over de invulling van nog een winkelruimte. Dit is mogelijk dankzij de medewerking van de eigenaren van de panden. Er wordt samengewerkt met de horeca en ondernemers.

Kluis

De kluis blijft een fijne plek voor leuke voorstellingen; Zo was er een comedynight i.s.m. Stadscafé Vancouver en waren er muzikale optredens, een boekpresentatie, spelletjesmiddagen en allerlei workshops. Er is een expositie van werk van Anne van Tiel uit Emmen en Ben Schoonhein uit Coevorden te zien. Schoonhein toont er onder andere een bijzondere versie van de Nachtwacht, deze illustratie maakte hij ooit voor de Veronicagids.

Friesestraat 49 en 51

De maquettes van Jan Abbing zijn inmiddels verplaatst naar Friesestraat 51 waar meer ruimte is voor dit werk. Daar is ook een informatiecentrum van de gemeente gevestigd en heeft Herman Roozen er De Kijkdoos.

In het pand aan de Friesestraat 49 exposeert Joke Lubbers haar schilderijen. Belangstellenden kunnen er samen handwerken en/of schilderen.

Plannen

STIP maakt daarnaast plannen om ouderen uit de gemeente Coevorden en in een later stadium de schooljeugd en toeristen uit vakantieparken naar de diverse locaties te halen en hen een fijne ochtend, middag of avond te bezorgen. ONS Coevorden heeft de plannen geadopteerd en financiële steun toegezegd.

Plantenasiel

Verrassend leuk en goed bezocht bij Hofpoort Incluis is het plantenasiel, ingericht met steun van Karwei. Sanne, Ajèleth en Amber uit Coevorden verzorgen de binnengebrachte planten, stekken ze en matchen de plant vervolgens met een nieuwe eigenaar. Ook organiseren ze activiteiten als een kindermiddag, een workshop yoga (zaterdag 20 juli) en een kledingruilmiddag voor dames (zaterdag 27 juli).

De winkelpanden en met name het theatertje in Hofpoort Incluis zijn zeer geschikt om, samen met de plaatselijke horeca, een bijeenkomst te organiseren. Informeren naar de mogelijkheden kan via info@stipcoevorden.nl

Om alle geplande activiteiten uit te kunnen voeren zijn vrijwilligers altijd van harte welkom. STIP is bezig om ook voor de langere termijn plannen te maken om continuïteit te waarborgen. Bijna zeker is dat eind augustus wordt gestart met een repaircafé.

Meer weten? Kijk dan op de Facebookpagina van STIP.