Meppen – Op de zondag dat de wintertijd ingaat, zondag 27 oktober, is het ook de dag van de stilte. Daarom houdt het team van Natuurbegraafplaats Mepperdennen een stiltewandeling vanaf het ontvangsthuis onder begeleiding van Simone Veltman van Praktijk Tweede Natuur. De natuurbegraafplaats is te vinden aan de Zwarte Hurenweg 1 in Meppen. De wandeling begint om 11.00 uur.

Vervolgens is er ruimte voor nieuwe inzichten, bezinning en een kopje koffie of thee in ons ontvangsthuis. Er wordt gewandeld zonder te praten om zo de akoestische stilte en innerlijke stilte te ervaren. “Een stiltewandeling is wat anders dan zwijgend lopen. We vertragen en ervaren wat er op dat moment is. Dit doen we met al onze zintuigen; hoe voelt de ondergrond waarop je loopt, hoe ervaar je de geuren en de geluiden om je heen, wat trekt je aandacht? Wat doet dit met ons? Is het stil van binnen, ontstaat er ruimte voor helderheid en inzichten?”, aldus het team van Mepperdennen.

Deelname aan de wandeling is gratis. Wel is aanmelden is verplicht door het invullen van een formulier via deze link, te bellen naar 0591-230020 of te mailen naar info@mepperdennen.org. Er kunnen maximaal 15 personen mee.