Een bijna dagelijkse weergave van de situatie momenteel. Ik heb best wat te doen, maar ik ben mijn arbeidsritme wel wat kwijt. Ik ben wat eerder afgeleid en ga dan maar weer eens wat huishoudelijke werkzaamheden doen. Zeker niet mijn hobby, maar nood breekt wet. Verder speur ik heel wat af op internet.

De leukste afbeelding, die ik vandaag zag, staat onderaan de tekst. Die stond op Dumpert en is afkomstig van de Politie Zaanstreek.

Mijn dag verliep verder vrij saai. Natuurlijk zat ik om 19.00 uur paraat voor de persconferentie.

Tja, daar zitten we dan met z’n allen alleen of met het gezin. Nog eens drie weken zitten erbij na 6 april. En op afstand blijven. Minister Hugo de Jonge zei het treffend: “We moeten op afstand blijven, maar we zijn misschien wel dichterbij dan ooit.” En dan gevoel heb ik ook. Er zijn immers al zoveel mooie initiatieven in de gemeente Coevorden ontstaan om elkaar te helpen waar dat nodig is.

Het besluit om de huidige situatie te verlengen, lag natuurlijk in de lijn der verwachtingen. Dus ik had me er geestelijk al op voorbereid. Natuurlijk moeten we door deze periode heen, het is niet anders, al begint hier en daar de verveling toe te slaan. Dat zie ik terug op de sociale media, waar allerlei acties worden gehouden, de ene wat leuker dan de andere.

Gelukkig is er geen lockdown, waarop maatregelen worden opgelegd. Het kabinet doet wel een oproep om je gezond verstand te gebruiken en je te houden aan de regels. Eigen verantwoordelijkheid van mensen dus en gelukkig nemen de meeste mensen die.

Wel las ik vandaag, dat de politie tussen donderdag 26 en zondag 29 maart ruim 250 mensen heeft bekeurd voor overtreding van de coronamaatregelen. Wel waren er minder incidenten. Veel mensen blijven thuis. Er zijn minder meldingen van woninginbraak, mensen zijn immers vaker thuis. Zakkenrollerij is ook minder. Logisch, want daarmee houd je geen anderhalve meter afstand. Minder verkeersongevallen waren er ook. Eveneens logisch, want het is een stuk rustiger op de weg.

Politie Zuidoost-Drenthe attendeert via de Facebookpagina op de mogelijkheid voor buurtbemiddeling. Dan kan misschien wel eens nodig zijn.

Pubquiz Oale Jan

Café Oale Jan aan de Sallandsestraat maakt van de nood een deugd en vraagt stamgasten, familie en vrienden om de eigenaren van het café de coronacrisis door te komen. Aanstaande zaterdag vanaf 20.00 uur is het daarom tijd voor een hilarische pubquiz, die online wordt gespeeld via livestream. Ga daarvoor naar deze website voor meer informatie en klik onder benefietquiz op doneren en aanmelden. “Meld je aan, zo luidt de oproep, en help je favoriete horecagelegenheid deze moeilijke tijd door. Er zijn zestig vragen met zo’n twintig filmpjes. De antwoorden kunnen via een formulier op bovengenoemde website worden gestuurd. Gehoopt wordt om binnen een dag de eindstand bekend te maken.