Coevorden – Steven Stegen wordt de nieuwe wethouder van BBC2014. Steven is geboren en getogen in Schoonoord en kent de gemeente. Bovendien was hij veel te vinden in de gemeente Coevorden als verslaggever van RTV Drenthe. Daar werkte hij gedurende bijna negentien jaar. Dat werk legt hij nu neer en hij wordt op 24 maart geïnstalleerd.

Steven Stegen (52) woont in Eerste Exloermond. Hij en zijn vrouw hebben een zoon van 21. Vooralsnog blijft hij zijn huidige woonplaats trouw. De BBC2014 gaat uit van zes jaar: nu nog twee jaar en de volgende periode na de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Dan is Stegen bereid om te verhuizen.

Steven Stegen neemt de portefeuille van Jan Zwiers over. Die omvat onder andere economische zaken, financiën, recreatie en toerisme, grondbedrijf en vastgoed. Zwiers was eerste loco-burgemeester. Daarop wil Stegen niet meteen een beroep doen uit respect voor zijn toekomstige collega’s  De volgorde wordt nader bepaald.

“Ik ben niet zat van het journalistieke werk, maar dit is wat er op mijn pad kwam. Al was ik hiervoor geen lid van een politieke partij, ik heb altijd wel wat met politiek gehad. Ik heb een klik met lokale partijen. Als een andere partij mij had gevraagd, had ik nee gezegd.”

Voor de bekendmaking gaf voorzitter Jos Govaarts van de partij uitleg over het traject. Eerst is gezocht binnen de eigen partij en later daarbuiten, maar wel in de gemeente Coevorden. Een aantal kandidaten viel af, andere kandidaten haakten zelf af. Dat zorgde ervoor, dat buiten de gemeente werd gezocht. Het oog viel op Steven Stegen. Die reageerde ietwat verbaasd, maar na enig nadenken zei hij ja. De partij stond unaniem achter zijn kandidatuur. Govaarts: “Steven Stegen is eerlijk en betrouwbaar. Hij toont leiderschap en heeft lef.”

Steven heeft zin in de klus: “Ik heb nog niet zo’n functie gehad. Echter, als journalist heb ik veel wethouders aan mij voorbij zien trekken. Soms dacht ik daarbij, dat ik het beter zou kunnen.” Die kans wordt hem nu geboden.