Coevorden – Eindelijk is het bijna zover: de avondwandelvierdaagse in Coevorden. Die wordt gehouden van dinsdag 21 tot en met vrijdag 24 juni. Het bestuur van Stichting Avond4daagse Coevorden moest wel een tijd geduld hebben.

Op 9 juli 2019 werd de stichting opgericht die daarmee de organisatie overnam van Wandelvereniging Tuindorp. Deze vereniging nam het evenement vele jaren voor zijn rekening. “We gingen aan de slag en hadden alles rond voor de vierdaagse in 2020. We hadden een compleet draaiboek. Maar, corona gooide roet in het eten”, aldus bestuurslid Anja Jacobs. “We hebben dan wel twee home-edities gedaan”, vertelt haar zus en penningmeester van het bestuur, Jennie Meijerink, “maar nu kunnen we eindelijk echt een vierdaagse houden. We hebben inmiddels groen licht van de gemeente.” De stichting heeft zich aangesloten bij het Sport- en Preventieakkoord van de gemeente en draagt een steentje bij in de werkgroep evenementen.

De startlocatie is ook ditmaal Korvesta op sportpark De Pampert. “Er is keuze tussen 5 en 10 kilometer. De routes zijn aangepast, die zijn uitgezet door voorzitter François Brakels en Henk-Jan Zomer”, aldus Anja. Daarmee zijn nog niet alle bestuursleden genoemd, ook Petra Winkel en secretaris Monique Neperus maken er deel van uit.

“We hopen natuurlijk op veel wandelaars”, aldus Anja en Jennie. “Bij de laatste vierdaagse waren er 950 deelnemers, we hopen op minstens zoveel.” Er zijn contacten gelegd met de scholen en buurtsportcoach Patrick Ridderbos speelt daarin ook een rol.

Zowel groepen als individuele wandelaars zijn van harte welkom. Op de eerste avond is er een warming-up. De start is dagelijks voor de 10 kilometer om 18.00 uur en voor de 5 kilometer 18.30 uur. Op de laatste avond is er natuurlijk een feestelijke intocht met muziek. Het is de bedoeling, dat die van start gaat vanaf de Weeshuisweide en via de fietsers-/voetgangersbrug naar het eindpunt bij Korvesta gaat.

Inschrijfmogelijkheden

Aanmelden kan via de website tot 15 juni. Daar is een inschrijfformulier te downloaden, dat ingevuld kan worden gestuurd naar info@stichtingavond4daagsecoevorden.nl. Voor groepen zijn inschrijfformulieren via dit mailadres op te vragen. De inschrijving is pas definitief na betaling van de deelnamekosten.

Verder kunnen wandelaars zich op woensdagavond 8 juni inschrijven in de kantine van Korvesta. Tijdens de vierdaagse kunnen wandelaars zich dagelijks inschrijven voor de start. Het is ook mogelijk om per dag in te schrijven.

Deelname kost bij voorinschrijving 4 euro p.p. Inschrijving ter plaatse kost 5 euro p.p. Begeleiders betalen 1 euro p.p. en voor dagwandelaars geldt een bedrag van 2,50 euro p.p. Leden van de Koninklijke Wandelbond Nederland krijgen 1 euro korting. De inschrijving is pas definitief na betaling van de deelnamekosten.

De stichting heeft zich inmiddels verzekerd van sponsors, die staan vermeld op de website. Ook Ons Coevorden, de gemeente en de Rabobank doen een financiële duit in het zakje en ook supermarkten verlenen als vanouds medewerking. Vrijwilligers zijn altijd welkom. Zij zorgen ervoor, dat alle wandelaars kunnen genieten van de mooie omgeving. “We hebben wel het onderdeel verkeersregelaars uitbesteed, zodat de veiligheid gewaarborgd is”, besluit Anja.

De laatste informatie staat behalve op de website op de Facebookpagina.

Foto: Anja Jacobs (links) en Jennie Meijerink.