Coevorden – Inmiddels staan de borden met daarop foto’s van sterke vrouwen van Coevorden op de Weeshuisweide. Daar kan het verhaal van de vrouwen worden gelezen.

Sterke vrouwen staan centraal op zondag 7 maart in het kader van Internationale Vrouwendag. Die dag is er van 14.00 tot circa 15.15 uur een liveprogramma. De uitzending vanuit De Fabriek van Theater Hofpoort is live te zien op Streekomroep ZO!34, om te uitzending te zien, zijn er diverse mogelijkheden.

Het programma is georganiseerd door Vrouwendag Coevorden. Jur Wiersema maakte een film over de sterke vrouwen, die tijdens het programma is te zien.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit: lezing over Joodse vrouwen door Judith van Weperen; interview door Esselien de Groot met schrijfster Judith Koelemeijer; Flamenco-dansoptreden van Conchita Boon; korte interviews met een aantal hedendaagse sterke vrouwen door Esselien de Groot; lezing Frida Kahlo door hoofdconservator van het Drents Museum Annemiek Rens; aandacht voor Belarus. Samen met de gemeente wordt steun betuigd aan de sterke vrouwen in partnerstad Brest in Wit-Rusland (Belarus).

Lees ook:

Aandacht voor sterke vrouwen op 7 maart (met filmpje)

Aandacht voor Belarus op Vrouwendag