Coevorden – Stedelijk Museum Coevorden gaat woensdag 9 juni weer open. Het cultuurhistorisch paviljoen op de Weeshuisweide blijft voorlopig gesloten. Dat paviljoen is inmiddels veranderd in een expositieruimte die van de buitenkant te bezichtigen is.

De ArcheoHotspot Coevorden is verhuisd en is voortaan gevestigd in Stedelijk Museum Coevorden. De ArcheoHotspot is elke zondag van 12.00 tot 17.00 uur geopend.

Bezoekers vanaf 13 jaar dienen een mondkapje te dragen tijdens een bezoek. Ook geldt voor alle bezoekers dat vooraf online een e-ticket reserveren verplicht is. Dat kan via deze link.

Tentoonstellingen

Momenteel zijn er naast de vaste collectie twee tijdelijke tentoonstellingen te zien in het museum. De tentoonstelling ‘Coevorden bevrijd’ over de bevrijding van Coevorden tijdens de Tweede Wereldoorlog is te zien tot en met 5 september 2021. Daarnaast is de tentoonstelling ‘Licht uit, spot aan!’, over de geschiedenis van culturele podiuminstellingen in Coevorden ter ere van het tienjarig bestaan van Theater Hofpoort verlengd tot en met 5 september 2021.

Stedelijk Museum Coevorden is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.