Coevorden – Komatsu en Farer staan zaterdag 30 oktober op het podium van Metal Front Coevorden aan de Monierweg 32. Daarmee presenteert het MFC twee heavy bands, allebei afkomstig uit Nederland. De zaal is open vanaf 20.00 uur, de eerste band begint om 21.00 uur.

Komatsu werd in 2010 opgericht door muzikanten uit diverse bekende bands uit Eindhoven. Nadat de band in 2011 de eerste EP uitbracht, werd de focus gelegd op liveshows en het schrijven voor hun eerste langspeler, ‘Manu Armata’, uitgebracht in 2013. De band ontwikkelde zich gestaag. In 2014 was er een Europese tour samen met ‘John Carcia’ met 32 shows in dertien landen. In de zomer van 2015 verscheen het tweede album ‘Recipe for murder one’, gevolgd door een tour met Mondo Generator. Maar liefst 85 shows later in landen uit Europa en zelfs Brazilië in 2016 en 2017 begonnen de stonerrockers met de opnames voor een nieuw album ‘A new horizon’ die in 2018 gereleased werd. Met hun laatste wapenfeit ‘Rose of Jericho’ laten de heren horen dat er nog voldoende inspiratie in het vat zit.

De band Farer bestaat grotendeels uit leden van Ortega. In 2013 werd de band Menhir opgericht, twee jaar later werd de naam gewijzigd in Farer. De band bestaat uit de twee basgitaristen Frank de Boer en Arjan van Dalen, die samen ook de zangpartijen verzorgen, en drummer-percussionist Sven Jurgens. Het debuutalbum ‘Monad’ in 2020 werd opgenomen door John Bart van der Wal, bekend als basgitarist van de band Dool en als producer voor de Friese band Kjeld. Live hoef je van deze heren geen toegankelijke show te verwachten: het is een ware ‘dronedoompostmetaltrip’ met woordeloze oerschreeuwen, huiveringwekkende krassende basgitaarriffs en pulserende ritmes.

De entree (contant te voldoen) is voor leden 5 euro en voor andere bezoekers 7 euro p.p. Het complete artikel over de bands met links naar website, sociale media en video’s staat op de website van MFC.