Coevorden – In het centrum van Coevorden werd na enige jaren afwezigheid weer een Uitdag gehouden onder een nieuwe naam: START-festival. Kwamen voorheen kunst, cultuur en culinair aan bod, ditmaal was ook de sport vertegenwoordigd. Op allerlei locaties was wat te zien, te horen en te beleven. Daardoor was het een gezellige drukte in het centrum.

De opening werd om 13.00 uur verricht door wethouder Joop Slomp, Miss Ganzenhoedster Lexi Dost, Mini-Miss Ganzenhoedster Sara Kosse en Mini-Mister Ganzenhoeder Niek Huisma. Buurtsportcoach Harma Bos zorgde daarna voor een warming-up, waaraan ook wethouder Joop Slomp meedeed.

De activiteiten vonden op diverse locaties plaats. De Markt was vooral het domein van de muziek en de rolschaatsbaan, op de Gedempte Haven waren vele organisaties op het gebied van onder andere kunst en cultuur in de breedste zin des woords vertegenwoordigd, er waren rondvaarten met de Havenvereniging, in de notaristuin stond Theater Hofpoort met een tipi-tent waarin Burger Koekoek optrad en waarin werd voorgelezen en een kringloopterras. Bovendien werden stadswandelingen gehouden en waren Stedelijk Museum Coevorden en Museum Thijnhof gratis toegankelijk vanwege Open Monumentendag.

Op de Weeshuisweide waren allerlei sportclinics en konden kinderen actief meedoen. Aan de rand bij het gemeentehuis waren kinderen druk met het vissen van eendjes. Vanwege het fraaie nazomerweer zaten de terrassen goed vol.

Het START-festival was een gezamenlijk initiatief van de cultuurcoaches van de gemeente Coevorden, de buurtsportcoaches van Maatschappelijk Welzijn Coevorden, Synagoge Coevorden, Theater Hofpoort, Museum Thijnhof en het Coevorder Kunstenaarscollectief.