Coevorden – Achter de schermen is de laatste weken hard gewerkt aan de oprichting van de vereniging Politieke Partij Coevorden (PPC). Inmiddels zijn de statuten gedeponeerd en is de vereniging ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ook is PPC aangemeld bij het centraal stembureau van de gemeente Coevorden.

In 2018 nam fractievoorzitter/raadslid Henk Bouwers vanuit Gemeentebelangen zijn zetel mee naar de nieuwe partij PPC. Als een gekozen lid van de gemeenteraad zich afsplitst van de partij waarvoor hij of zij op de lijst heeft gestaan bij de gemeenteraadsverkiezingen, behoudt dat lid zijn of haar zetel. Samen met Harm Nijmeijer en Giny Eising startte Bouwers onder de werknaam Politieke Partij Coevorden (PPC). Omdat PPC wil deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 moest de vereniging officieel worden opgericht. Inmiddels heeft de oprichtingsvergadering plaatsgevonden. Met algemene stemmen is de 66-jarige Marijke Bakker-Zwiers uit Dalen verkozen tot bestuursvoorzitter. Zij was jarenlang als vestigingsmanager het gezicht van de ABN-AMRO in Emmen. Nijmeijer neemt het penningmeesterschap op zich en Eising het secretariaat.

PPC gaat de verkiezingstijd in met de slogan ‘Wij vinden er wat van’. De speerpunten staan op www.ppcoevorden.nl. Binnenkort maakt PPC de kandidatenlijst bekend.