Coevorden – De twaalf Drentse gemeenten trekken het Drentse Sportprotocol in per woensdag 1 juli. Belangrijk onderdeel van het protocol was de meldingsplicht via de website van de gemeente. Die meldingsplicht vervalt met het intrekken van het protocol.

De Veiligheidsregio Drenthe (VRD), waaronder Coevorden net als de andere Drentse gemeenten valt, past de noodverordening voor 1 juli aan. Informatie daarover komt op de website van de VRD.

Het protocol werd opgesteld voor de buitensport toen de eerste versoepelingen van de maatregelen in de coronacrisis plaatsvonden. Daarna werd het protocol nog tweemaal aangepast.

Alle sporten toegestaan

Het Drentse Sportprotocol is niet meer nodig omdat per 1 juli binnen- en buitensport weer is toegestaan. Binnensportaccommodaties, waaronder sportscholen, mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport.

Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen anderhalve meter afstand te worden gehouden.

Kleedkamers, kantines en sanitair open

Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél anderhalve meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen. Ook de kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.

Langs de sportvelden zijn spreekkoren en schreeuwen niet toegestaan.

Gemeentelijke sportaccommodaties blijven dicht tot 17 augustus. In de zomervakantie vinden hier schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden plaats.

Meer informatie over sporten en corona staat op deze pagina van de Rijksoverheid.