Zwolle – Peter Snijders is maandagavond geïnstalleerd als burgemeester van Zwolle tijdens een bijzondere raadsvergadering. Snijders werd al op1 juli voorgedragen door de gemeenteraad.

Peter Snijders (53) is geboren en getogen in Dalen. In het verleden was hij beleidsmedewerker bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de provincie Drenthe. Daarna was hij kabinetschef van de commissaris van de koningin in Drenthe. Hij werd in 2005 wethouder in de gemeente Coevorden. In 2007 vertrok hij uit de gemeente Coevorden om burgemeester van De Wolden te worden. In 2011 werd hij vervolgens benoemd tot burgemeester van Hardenberg. In deze gemeente heeft hij onlangs een mooi afscheid beleefd. Nu is zijn vizier gericht op de gemeente Zwolle, waar hij met groot plezier aan de slag gaat. Hij volgde Henk Jan Meijer op, die er maar liefst negentien jaar burgemeester was.

Bij zijn installatie werd Peter Snijders vergezeld door zijn vrouw Geeke, zoon Peter Jan en dochter Hilde-An. Bij binnenkomst in de zaal kregen zij reeds een staande ovatie.